Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Συνάντηση με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Στ. Κάσδαγλη, 19-3-2015

Στις 19 Μαρτίου είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσουμε την κ. Στ. Κάσδαγλη, που επισκέφθηκε το Σχολείο μας για να συζητήσει μαζί μας με αφορμή το βιβλίο της " Ήθελα μόνο να χωρέσω ". 
Με άξονα το κεντρικό θέμα του βιβλίου της, τη νευρική ανορεξία, μιλήσαμε διεξοδικά για τα ψυχικά αίτια της νόσου, τον τρόπο εκδήλωσής της στους εφήβους, τη στάση των γονιών και γενικά του περιβάλλοντος.
Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η κ. Κάσδαγλη αναφέρθηκε με άνεση σε προσωπικές της εμπειρίες. Ανάμεσά μας έγινε και πάλι έφηβη με ανησυχίες και προβληματισμούς, που δε δίστασε να μοιραστεί, απαντώντας παράλληλα σε όλα τα δικά μας ερωτήματα.
Την ευχαριστούμε πολύ για αυτό!
                                                                                      Οι μαθήτριες του Γ1      


                                                Οι ονειροπαγίδες μας!!!









                               
                                         ...και το video με τα "θέλω" μας!
                               
Από τη συνάντησή μας με την κ. Κάσδαγλη και τη συζήτησή μας γύρω από το θέμα του βιβλίου της σχετικά με τη νευρική ανορεξία, κατάλαβα ότι πρέπει να προστατεύουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και να μην τον θέτουμε σε κίνδυνο, όπως η Ζωή. Κατά την περίοδο της εφηβείας συχνά δοκιμάζουμε τα όριά μας χωρίς επίγνωση των συνεπειών.
Αυτό που μάθαμε είναι ότι κάποιες φορές ο έφηβος, μη μπορώντας να ελέγξει συνολικά τη ζωή του, ελέγχει τη διατροφή και το σωματικό βάρος του και έτσι μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και στο θάνατο!
Σας ευχαριστούμε για το χρόνο που μας αφιερώσατε...             

                                                                                      Οι μαθήτριες του Γ2  

Δεν υπάρχουν σχόλια: