Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014

Σοκ στο Πακιστάν από τη σφαγή μαθητών - Οι δηλώσεις της Μαλάλα

Η Μαλάλα για τη σφαγή στο Πακιστάν: Είμαι συντετριμένη, θρηνώ για τα παιδιά, αλλά δεν θα νικηθούμε ποτέ 
Η Πακιστανή έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, στην οποία απονεμήθηκε την 10η Δεκεμβρίου, από κοινού με τον Ινδό Καϊλάς Σατιάρτι, το Νόμπελ Ειρήνης για τις προσπάθειές της να προωθήσει την παιδεία στη χώρα της, ιδίως για τα κορίτσια, δήλωσε σήμερα ότι είναι συντετριμμένη αφού πληροφορήθηκε την είδηση της επίθεσης σε ένα σχολείο για παιδιά στρατιωτικών στην Πεσάβαρ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 132 άνθρωποι, στην συντριπτική πλειονότητά τους παιδιά.
Η Μαλάλα, 17 ετών σήμερα, είχε τραυματιστεί στο κεφάλι μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο από πυρά των Ταλιμπάν στην κοιλάδα Σαβάτ. Απέκτησε τεράστια παγκόσμια φήμη για το πάθος με το οποίο προασπίζει το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.
«Είμαι συντετριμμένη από αυτή την παράλογη και εν ψυχρώ τρομοκρατική ενέργεια στην Πεσάβαρ», ανέφερε η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η οποία ζει σήμερα στην κεντρική Αγγλία.
«Τα αθώα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο τους δεν υπήρχε κανένας λόγος να βιώσουν μια φρίκη όπως αυτή. Καταδικάζω αυτές τις στυγερές και άνανδρες ενέργειες και στέκομαι στο πλευρό της κυβέρνησης και των ένοπλων δυνάμεων του Πακιστάν, οι προσπάθειες των οποίων να αντιμετωπιστεί αυτό το φρικτό γεγονός είναι αξιέπαινες», επισήμανε η ίδια.
Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη εξ ονόματος του κινήματος των ισλαμιστών αυτών, λέγοντας ότι η επίθεση εξαπολύθηκε σε αντίποινα για τη μεγάλη επιχείρηση που έχουν διεξαγάγει οι ένοπλες δυνάμεις στις περιοχές των φυλών.
«Και εγώ, όπως κι εκατομμύρια άλλοι σε όλο τον κόσμο, θρηνώ αυτά τα παιδιά, τους αδελφούς μου και τις αδελφές μου—αλλά δεν θα νικηθούμε, ποτέ», τόνισε ακόμη η Μαλάλα Γιουσαφζάι.
Οι ειδικοί πιθανολογούν ότι η επίθεση των Πακιστανών Ταλιμπαν έγινε προκειμένου να εκδικηθούν την Μαλάλα, η οποίο κέρδισε πρόσφατα το Νόμπελ Ειρήνης. Οι Ταλιμπαν την έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν ότι έχει συνάψει κάποιου είδους "διαβολική" συμφωνία με τους Δυτικούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: